• En uvanlig historie om ett bord, den gamle eik på siloer

En uvanlig historie om ett bord, den gamle eik på siloer

Kunder spør oss ofte hvordan våre bord er laget. De spør oss også hvor vi finner slike fantastiske gamle trær og hvor våre ideer kommer fra. I dag vil vi fortelle deg hvordan et av våre bord ble satt opp. Og det er ikke bare en historie om hvordan skjønnheten til et unikt møbel er født, men også en reise i tide.

 

Alt starter rundt 1715, da Primeval Forest begynte å vokse. Blant alle trær var det en eik som har vokst i 200 år for å til slutt bli felt av gutta med økser. Det var nemlig Lenin som beordret de til å hogge treet som en plan til å overbevise de til oktoberrevolusjonen. Denne overbevisningen gikk ikke som planlagt men eiken ble hogget og brukt til å bygge et hus. Husets vegger hadde ca. 40 cm bredde og 15 cm tykkelse. Selv skorsteinens konstruksjon ble laget av eik og senere dekket av murstein.

 Huset tjente sine beboere i hundre år. Fordi huset ble bygget fra uspesifisert eik førte det til at treet jobbet, tørket, bøyd, knitret og år etter år herdet over patina. Til slutt ble husets liv til ende, og treet som det ble bygget fra, slo hendene våre. Vi visste umiddelbart at et vakkert bord ville stige fra det. Vi bestemte oss for å kombinere eik med ikke gjenvunnet metallbase fra gjenvinningen.

Vi forberedte bordet med vår arkitektvenn. Arkitekten er svært godt kjent med gammelt tre og gammelt metall og kombinerer ofte de med moderne elementer i deres design.

 

Bordplaten ble laget av amfibier som bygde opp veggene i huset. Amfibierne ble vridd, så vi måtte kompensere for nivået på bordplaten. Imidlertid har vi bevart deres unike karakter og naturlige patina. I dag har den gamle eiken, som en gang var vegger til et hus bygget fra Primeval Forest, har blitt til en topp av et solid 3 meter bord.

 

 

Bordplaten ble laget av gamle kornsiloer. Vi fant dem på skrapgården og ventet på det rette øyeblikket for å bruke dem for å maksimere skjønnheten i det gamle metallarket. Ideen om å kombinere en eik-topp amfibisk plate med en silo-base viste seg å være et tyrenes øye. Alt var perfekt. Selv sprengning av stål, som først vekket vår angst, viste seg å være den vakreste delen av strukturen. På forespørsel malte vi basen svart.

Bare noen få ord om hvordan vi gjorde dette grunnlaget. Elementer av konstruksjonen ble kuttet for hånd og rengjort manuelt. I vår fabrikk sander vi aldri metallet, fordi bruken av denne metoden ødelegger metallets virkelige skjønnhet. Og det handler om å ikke miste den mest dyrebare tingen - historiens spor og pusten fra fortidens ånd. Det fungerte. Takket være vårt vanskelige arbeid, klarte den gamle enslingen fra hvete møte den gamle eiken fra skogen. Og de kan møtes igjen, fordi gamle eikemudder og gamle siloer venter fortsatt på vårt lager for en annen kunde som vil skumme over et slikt bord. Basen kan være laget av metallark i naturlig farge eller malt etter ønske. Hver bord er laget individuelt.

 

 

Dessverre, men slik er historien om bordet vi lager i vår regalia-fabrikk og uærlige mennesker ut i verden.

Hvis du tilfeldigvis ser et bilde av vårt bord uten vår logo på en annen selskapsnettside, er det han du forhandler med. Fra slike svindlere får du bare en etterligning av ekte bordet. Bordet fra eikeskogen Primeval Forest og Silica-metall vil kun bli gjort for deg av firmaet Regallia Manufaktura.